Waarom het Epos Ensemble?

Een leven zonder verhalen, is als een leven zonder muziek, is als een leven zonder kleur.

Wie gelooft dat de wereld er baat bij heeft om niet bevolkt te worden met zwart-wit denkers, zal dus moeten voorzien in genoeg verhalen en muziek om aan de generaties door te geven. Die missie willen wij graag op ons nemen. Niet omdat we denken zo de wereld wel even te redden, maar omdat we geloven dat elk verhaal en elke muzieknoot telt om de wereld iets moois te geven. Dat elk kind waar we voor spelen telt. En elke vader, moeder, juf, meester, opa, oma. Dat de verschillen daartussen wegvallen zodra je allemaal in hetzelfde verhaal gekropen bent. Ondergedompeld in dezelfde muziek. Aan de hand meegenomen wordt. Geraakt wordt in iets onbenoembaars.

Het Epos Ensemble maakt kinder- en gezinsvoorstellingen waarin verhalen en klassieke muziek tot één geheel worden verweven. Op een speelse manier prikkelen we de fantasie en empathie van kinderen, betrekken we ze actief in ons verhaal en laten ze tegelijkertijd kennismaken met de kleurrijkheid van (moderne) klassieke muziek en blaasinstrumenten.

Waarom het Epos Ensemble ?

Jaren geleden zijn we begonnen als het Amsterdams Sprookjeskwintet, met uitvoeringen van hét klassieke school­voorbeeld van een muziekverhaal: Peter en de Wolf van S. Prokofiev. Hierdoor enthousiast geworden wilden we doorgaan met het maken en brengen van kindervoorstellingen.

Na een succesvolle eerste zelfgemaakte voorstelling in 2016/2017, zijn we groter gaan denken, groter gaan dromen en hebben daarbij onze naam veranderd in Epos Ensemble. Epos is het Griekse woord voor heldendicht of verhaal, en geeft ons de ruimte om alle soorten verhalen te vertellen die wij te vertellen hebben. Ensemble betekent samen en geeft precies weer wat wij willen zijn: een éénheid van musici en verteller.


Het Epos Ensemble werkt sinds 2022 samen met Impressariaat Uit De Kunst dat ons de mogelijkheid biedt om op nog veel meer scholen voor nog veel meer kinderen te spelen.

Volg ons op Facebook : www.facebook.com/eposensemble